Jag fick lite efterfrågningar på recept från ett instagraminlägg igår!
Styrde ihop en rensa-kylen-paj! Jag gillar inte att slänga mat så gör ofta ihop-plock av vad som finns :)

Pajdeg:
2 dl fullkornsdinkel mjöl
125 g kesella
1 ägg
1-2 msk vatten
(Till min mini-ugnsplåt gjorde jag dubbel sats)
(Låt stå i kylen en stund o vila)

Innehåll:
2 huvuden färsk broccoli (lägg ner i kokande vatten så behålls mest näring. Behövs bara ett par minuter)
Kalkon
Ölkorv (jajamen, de fanns i kylen!)
Tomater
Rödlök (skivade och la i rå i botten)
Chèvreost (hade en liten snutt i kylen som jag duttade på sist)

Jag förgräddade pajskalet en stund, och sedan gjorde jag en äggstanning med olika kryddor innan jag slängde in alltihop i ugnen tills stanningen stelnat och den fått lite färg.
Och jo, den blev riktigt god :)

Brödet är mitt vanliga, ungefär. Med lite extra frön, lite annat mjöl och lite mer gryn. Man kan aldrig prova för mycket :-) blev iallafall lyckat även denna gång!

I veckan har vi haft lite middagsbjudningar :) lite piffpiff i vardagen!
Jag bjöd på kyckling-thai-gryta med quinoa i måndags och i tisdags bjöd Johanna på tacopaj ala muskelmat! Så kul o äta någon annans mat, få lite ny inspiration och sen är det rätt kul att bjuda också :-)

Min kyckling-thai-gryta:
1-2 färsk chili (beror på hur stark du vill ha)
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Ingefära. Mycket!
Hacka fint, fräs i olja (gärna kokosolja, blir supergod smak)

Strimla/hacka kycklingen och stek.

Ner med kokosmjölk, kanske lite salt, peppar. Ibland sätter jag i en bit grönsaksbuljong också.. Prova er fram:)

När de puttrat ihop slänger jag ner wookgrönsaker och när de har tinat så är det klart:-)

Servera med quinoa, ris, bulgur eller nåt annat smarrigt :-)

Det är underskattat med en stor kopp thé på kvällskvistn. PUKKA har helt underbara teer, och denna underbara fick jag av min kära klass- plugg- och träningsvän Johanna :) Knasbollen tyckte inte det var nå gott, haha, tur för mig :D