om hur viktig frukosten är tänkte jag bjuda på idag. 
 
 
Ingen av er där ute lär väl ha missat att frukosten är det viktigaste målet på dagen? Det första vi stoppar i oss på morgonen sätter igång metabolismen (ämnesomsättningen) och således fettförbränningen. Kroppen går ner i lågvarv under natten när du sover och eftersom du fastat sedan kvällsmålet så är ämnesomsättningen lägre på natten, men sätts sedan igång när du äter frukost. Med andra ord, vill du ha en högre fettförbränning så se till att äta en stadig och hälsosam frukost som håller dig mätt ett par-tre timmar. 
Du kan ha i tanken att din kropp är ditt lilla hus, och ett hus måste eldas för att hållas varmt och för att hållas igång! När du äter frukost eldar du igång huset, och om du då eldar igång huset med ren björkved på morgonen håller du huset varmt flera timmar! Alltså- Ät en bra frukost. Om du istället hoppar över frukosten, kommer du först och främst ha en låg förbränning hela förmiddagen samt ha en låg energi som snabbt försvinner, ditt humör kanske börjar svänga och risken för överätning vid lunch, middag eller kvällen ökar. 
Vissa har svårt att äta frukost på morgonen, antingen för att de har bråttom eller för att de helt enkelt inte har någon aptit tidigt på dagen. Lite tips till er: 
*Stig upp lite tidigare så kroppen hinner komma igång innan frukosten intas.
*Gör iordning frukosten kvällen innan.
*Mixa ihop en näringsrik smoothie som du kan ta med till jobbet och dricka när du kommit dit.
*Ät något lätt, som ett kokt ägg eller en frukt innan jobbet (någonting som du har lätt att smälta) , ta sedan med frukost till jobbet och ät en rejäl frukost nr.2 vid 9 (?)-fikat.
 
 
Andra tips till er som vill äta lite hälsosammare frukostar är framför allt att försöka dra ner lite på alla snabba kolhydratkällor vilket ger oss ett svängigt blodsocker och vi blir ofta hungriga snabbt efter. 
*Byt ut fruktyoghurten till naturell yoghurt/fil med färsk frukt och bär 
*Byt ut sockerflingor/sötad musli till egengjort musli med nyttiga gryn och torkade frukter
*Byt ut ditt ljusa bröd till ett näringsrikt bröd, ex. hembakt eller rågbröd
*Välj nyttiga pålägg- kalkon, keso, ägg, ost, grönsaker.
 
 
 
 
/En sann frukost-älskare :)